Εύκολες συνταγές

Κέικ τάρτας σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στη θεϊκή απόλαυση ενός κέικ τάρτας σοκολάτας, όπου η πλούσια βελούδινη σοκολάτα συναντά μια βουτυρώδη κρούστα για να δημιουργήσει ένα παραδεισένιο επιδόρπιο. Αυτή η παρακμιακή απόλαυση συνδυάζει την απαλότητα μιας τάρτας και τον πλούτο ενός κέικ, καταλήγοντας σε ένα επιδόρπιο που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν με απόλαυση. Η βαθιά γεύση σοκολάτας είναι τέλεια ισορροπημένη με μια ελαφρώς τραγανή κρούστα, κάνοντας κάθε μπουκιά μια στιγμή καθαρής ευδαιμονίας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

200 g
Μαύρη σοκολάτα

150 g
Ανάλατο βούτυρο

3
Αυγά

150 g
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

100 g
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Κάκαο σε σκόνη, για ξεσκόνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτή τη σοκολατένια απόλαυση, θα χρειαστείτε:

  • Μια στρογγυλή φόρμα τάρτας (διάμετρος περίπου 9 ίντσες)
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Διπλός λέβητας ή φούρνος μικροκυμάτων για το λιώσιμο της σοκολάτας
  • Λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα
  • Κοσκινί ή κόσκινο με λεπτό πλέγμα
  • Σχάρα ψύξης

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (180°C) και λαδώστε την φόρμα για τάρτα.
  2. Λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα και το ανάλατο βούτυρο μαζί χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  4. Προσθέστε αργά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
  5. Κοσκινίστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι στο μπολ και διπλώστε το απαλά στο μείγμα σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίξτε τη ζύμη στη λαδωμένη φόρμα για τάρτα και λειώστε την κορυφή με μια σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά το κέντρο να έχει ακόμα ένα ελαφρύ τίναγμα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει στο ταψί σε μια σχάρα ψύξης για περίπου 10 λεπτά.
  9. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε προσεκτικά την τάρτα από το ταψί και μεταφέρετέ τη στη σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το εξαιρετικό κέικ τάρτας σοκολάτας είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψύξης.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε να κάνετε μερικές αντικαταστάσεις συστατικών για να απολαύσετε μια vegan εκδοχή αυτού του υπέροχου γλυκού:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά με 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ή πολτοποιημένη μπανάνα.
  • Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά και φυτικό βούτυρο αντί για κανονικές εκδόσεις.
  • Αντικαταστήστε την κρυσταλλική ζάχαρη με μια εναλλακτική λύση φιλική προς τους vegan, όπως ζάχαρη καρύδας ή σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λαδώσει καλά την φόρμα της τάρτας για να μην κολλήσει η κρούστα.
  2. Όταν λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο, προσέξτε να μην υπερθερμανθεί, καθώς μπορεί να προκαλέσει κολλήματα στη σοκολάτα.
  3. Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια τρυφερή υφή στο κέικ.
  4. Διπλώστε απαλά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν υπερβολικά, καθώς μπορεί να προκύψει ένα πυκνό κέικ.
  5. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει τελείως πριν την αφαιρέσετε από το ταψί για να βεβαιωθείτε ότι διατηρεί το σχήμα της.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
20 g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
80 mg

Υδατάνθρακες
34 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
24 g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση αυτού του κέικ τάρτας σοκολάτας, μπορείτε να πασπαλίσετε το πάνω μέρος με σκόνη κακάο πριν το σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να το γαρνίρετε με φρέσκα μούρα, μια κούκλα σαντιγί ή παγωτό ή λίγο λιωμένη σοκολάτα για μια επιπλέον νότα παρακμής. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια πλευρά παγωτό βανίλια ή ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένο καφέ για να συμπληρώσετε τις πλούσιες γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αποθηκεύστε το κέικ τάρτας σοκολάτας σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Εάν σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνιστάται να καταψύξετε την τάρτα. Τυλίξτε το σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο ή σακούλα ασφαλή για την κατάψυξη. Η παγωμένη τάρτα κέικ θα παραμείνει φρέσκια για έως και 2 μήνες. Όταν είναι έτοιμο να το απολαύσετε, ξεπαγώστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα και βάλτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ το κέικ τάρτας σοκολάτας είναι αναμφίβολα μια παρακμιακή απόλαυση, ορισμένα από τα συστατικά του προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία:

  1. Μαύρη σοκολάτα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην τόνωση της διάθεσης λόγω των ιδιοτήτων της που διεγείρουν τη σεροτονίνη.

  2. Αυγά: Μια καλή πηγή πρωτεΐνης, τα αυγά περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που υποστηρίζουν την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών. Παρέχουν επίσης βιταμίνες A, D, E και B12.

  3. Βούτυρο: Αν και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, το βούτυρο παρέχει σημαντικές λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Ε, οι οποίες είναι ευεργετικές για την όραση, την υγεία των οστών και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

  4. Εκχύλισμα βανίλιας: Εκτός από το ότι προσθέτει μια ευχάριστη γεύση, το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει μικρές ποσότητες αντιοξειδωτικών και έχει ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  5. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και δεν είναι ιδιαίτερα πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το κέικ τάρτας σοκολάτας, μπορεί επίσης να σας αρέσουν αυτά τα απολαυστικά επιδόρπια:

  1. Κέικ Τριπλής Μους Σοκολάτας: Στρώσεις ελαφριάς και αφράτης μους σοκολάτας ανάμεσα σε πλούσιο κέικ σοκολάτας, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας.

  2. Τσικέικ Raspberry White Chocolate Cheesecake: Ο τέλειος συνδυασμός κρεμώδους cheesecake λευκής σοκολάτας και πικάντικης σάλτσας βατόμουρου, εναρμονίζοντας τις γεύσεις και τις υφές σε κάθε μπουκιά.

  3. Salted Caramel Brownies: Fudgy brownies στροβιλίζονται με λαχταριστή αλατισμένη καραμέλα, προσφέροντας μια απολαυστική ισορροπία γλυκού και αλμυρού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτό το λαχταριστό κέικ τάρτας σοκολάτας προέρχεται από τον παγκοσμίου φήμης ζαχαροπλαστείο Pierre Hermé. Γνωστός για την καινοτόμο προσέγγισή του στις γεύσεις και τις εξαιρετικές δημιουργίες, η τεχνογνωσία του Chef Hermé στο συνδυασμό σοκολάτας και ζαχαροπλαστικής έχει επηρεάσει αμέτρητους λάτρεις των γλυκών σε όλο τον κόσμο.

Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, μαζέψτε τα υλικά και ας ξεκινήσουμε ένα ταξίδι σοκολατένιας παρακμής που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα. Απολαύστε αυτό το κέικ τάρτας σοκολάτας, ένα αριστούργημα που γεννήθηκε από την ένωση της πλούσιας μαύρης σοκολάτας και μιας βουτυρωτής κρούστας—πραγματικά ένα επιδόρπιο που ταιριάζει στους θεούς! 😋🍫

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button