Εύκολες συνταγές

Συνταγή ρεβανί με καρύδι – Συνταγή επιδόρπιο με σιροπιαστό καρύδι

Συνταγή ρεβανί με καρύδια – Συνταγή επιδόρπιο με σιροπιαστό καρύδι

Σχετικά με τη συνταγή:
Αυτή η απολαυστική συνταγή Ρεβάνη με καρύδια είναι ένα λαχταριστό τουρκικό επιδόρπιο που συνδυάζει τον πλούτο των καρυδιών με τη γλυκό του σιροπιού. Είναι μια τέλεια απόλαυση για ειδικές περιστάσεις ή για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας για γλυκό. Το κέικ ρεβάνι έχει μια τρυφερή, υγρή υφή και η προσθήκη αλεσμένων καρυδιών του δίνει μια εξαιρετική γεύση ξηρού καρπού. Γεμισμένο με ένα λαχταριστό σιρόπι λεμονιού, αυτό το επιδόρπιο είναι πραγματικά ακαταμάχητο.

Συστατικά:
Εδώ είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή με καρύδι Revani:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

1 φλιτζάνι
Σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1 φλιτζάνι
Αλεσμένα καρύδια

4
Αυγά

1 φλιτζάνι
Γάλα

1/2 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από 1
Λεμόνι

1/2 φλιτζάνι
Χυμός λεμονιού

1 φλιτζάνι
Νερό

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη (για σιρόπι)

Τριμμένα καρύδια (γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:
Για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο ρεβανί καρυδιάς, θα γίνουν τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Ταψί για κέικ
  • Σατέλα
  • Φούρνος
  • Μαχαίρι ή επεξεργαστής τροφίμων (για άλεσμα καρυδιών)
  • Τρίφτης (για ξύσμα λεμονιού)
  • Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (350°F).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αλεσμένα καρύδια, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίξτε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αλείψτε μια φόρμα για κέικ με λίγο φυτικό λάδι και πατήστε τη ζύμη σε αυτήν.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Χρόνος προετοιμασίας:
Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής με καρύδια ρεβανί είναι περίπου 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 50-55 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι ένα σχετικά γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο στην παρασκευή του, ιδανικό για όταν λαχταράτε κάτι γλυκό αλλά δεν θέλετε να περάσετε ώρες στην κουζίνα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε λαδώσει σωστά τη φόρμα του κέικ για να μην κολλήσει το ρεβανί.
  • Για πιο έντονη γεύση καρυδιού, μπορείτε να φρυγανίσετε ελαφρά τα αλεσμένα καρύδια πριν τα προσθέσετε στο κουρκούτι.
  • Όσο ψήνεται το ρεβανί, ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρώς το σιρόπι.
  • Μόλις βγαίνει το ρεβανί από το φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι. Αυτό θα επιτρέψει στο κέικ να περιέχει το σιρόπι και να γίνει υγρό και γευστικό.
  • Αφήστε το ρεβανί να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με θρυμματισμένα καρύδια για πρόσθετη υφή και παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:
Αυτό το επιδόρπιο Revani με καρύδια προσφέρει τόσο απόλαυση όσο και θρεπτική αξία. Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση ανάλυση των θρεπτικών αξιών ανά μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Υδατάνθρακες (g)
Ίνα (g)

350
7
18
42
2

Απαιτήσεις και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Για να σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο ρεβανί καρυδιάς, μπορείτε να το κόψετε σε ατομικές μερίδες και να τις τοποθετήσετε σε πιάτα σερβιρίσματος. Ένα ξεσκόνισμα με ζάχαρη άχνη ή μια κούκλα σαντιγί από πάνω προσθέτει μια επιπλέον πινελιά κομψότητας. Για μια αναζωογονητική πινελιά, μπορείτε να σερβίρετε το ρεβανί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια αψύ σορμπέ λεμονιού. Η αντίθεση ανάμεσα στο ζεστό ρεβανί και το κρύο παγωτό δημιουργεί έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και θερμοκρασιών.

Συνθήκες αποθήκευσης:
Αυτό το ρεβανί καρυδιάς μπορεί να αποθηκευτεί σε δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υγρασία του, μπορείτε επίσης να το βάλετε στο ψυγείο. Αν θέλετε να το επόμενο αργότερα, μπορείτε να καταλάβετε το ρεβανί για έως και 1 μήνα. Ας φροντίσετε να το ξεπαγώσετε πριν το σερβίρετε και ίσως να προσθέσετε λίγο επιπλέον σιρόπι για πρόσθετη υγρασία.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών Οφέλη για την υγεία των συστατικών που αναφέρεται:
Το επιδόρπιο ρεβανί καρύδι όχι μόνο ικανοποιεί το γλυκό σας αλλά προσφέρει επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία χάρη στα συστατικά του:

  1. Καρύδια: Τα καρύδια είναι γεμάτα με υγιή για την καρδιά λιπαρά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. συνδεθεί με βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου, μειωμένη φλεγμονή και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

  2. Σιμιγδάλι: Το σιμιγδάλι παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι και είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών Β. Παρέχει σταθερή ενέργεια, βοηθά στην πέψη και προάγει τον κορεσμό.

  3. Αυγά: Τα αυγά είναι ένα θρεπτικό συστατικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, περιέχει αμινοξέα, βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένων των Β12 και D) και μετάλλα όπως το σελήνιο και η χολίνη. Υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών, προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και συμβάλλουν στη συνολική ευεξία.

  4. Λεμόνι: Τα λεμόνια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και δρα ως αντιοξειδωτικό. Το ξύσμα λεμονιού προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και αρώματος στο ρεβανί.

  5. Γάλα: Η γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών και βιταμινών όπως Α και Δ. Προάγει την υγεία των οστών, υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος.

  6. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Ενώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι λιγότερο θρεπτικό σε σύγκριση με τα αλεύρια ολικής αλέσεως, εξακολουθεί να παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και μικρές ποσότητες βασικών μετάλλων.

  7. Ζάχαρη: Η ζάχαρη παρέχει γρήγορη ενέργεια, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Η συνταγή μέτρια ποσότητα ζάχαρης και το σιρόπι μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Παρόμοιες συνταγές:
Αν σας αρέσει το επιδόρπιο ρεβανί με καρύδια, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε και αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπακλαβάς με φιστίκια: Ένα κλασικό επιδόρπιο της Μέσης Ανατολής που παρασκευάζεται με στρώσεις τραγανής ζαχαροπλαστικής φιστίκια, γεμάτο με ένα γλυκό και ξηρό φιστικιού, εμπλουτισμένο σε ένα αρωματικό σιρόπι.

  2. Μπασμπούσα αμυγδάλου: Ένα παραδοσιακό αιγυπτιακό γλυκό κέικ φτιαγμένο από σιμιγδάλι και αλεύρι αμυγδάλου, εμποτισμένο σε σιρόπι ζάχαρης με ροδόνερο.

  3. Φουντούκι Torte: Ένα πλούσιο και παρακμιακό κέικ που φτιάχνεται με αλεσμένα φουντούκια, σοκολάτα και γλάσο με βουτυρόκρεμα. Είναι μια απολαυστική απόλαυση για τους λάτρεις του φουντουκιού.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:
Αυτή η συνταγή Revani με καρύδια αντλεί έμπνευση από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της τουρκικής κουζίνας. Η τουρκική κουζίνα είναι γνωστή για τις ποικίλες γεύσεις της, συνδυάζοντας επιρροές από κουζίνες της Μέσης Ανατολή, της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Διάσημοι Τούρκοι σεφ όπως ο Nusret Gökçe (“Salt Bae”), ο οποίος απέκτησε παγκόσμια φήμη για το μοναδικό στυλ μαγειρικής και παρουσίασή του, έχουν διαδώσει τουρκικές συνταγές και τις έφεραν στην παγκόσμια σκηνή. Άλλοι αξιόλογοι Τούρκοι σεφ είναι οι Şef Mehmet Yaşin, Şef Yusuf Yaran και Şef Burak Özdemir, οι οποίοι συνεχίζουν να καινοτομούν και να επιδεικνύουν τη νοστιμιά της τουρκικής κουζίνας. Το πάθος τους για το φαγητό και η αφοσίωση τους στην τέχνη τους εμπνέουν τους οικιακούς μάγειρες και τους επίδοξους σεφ να εξερευνήσουν νέες συνταγές και να δημιουργήσουν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.

Απολαύστε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο Revani με καρύδια και αφήστε τον συνδυασμό γεύσεων ξηρών καρπών και γλυκού σιροπιού να σας μεταφέρει στον ζωντανό κόσμο της τουρκικής κουζίνας. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button