Εύκολες συνταγές

Κρεμώδεις πένες κοτόπουλου

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία με αυτή την εξαιρετική συνταγή κρεμώδους πέννες κοτόπουλου. 🍼Πλημμυρισμένο από γεύσεις, αυτό το πιάτο συνδυάζει τρυφερό κοτόπουλο, ζυμαρικά al dente πέννες και μια κρεμώδη σάλτσα που θα σας αφήσει να λαχταρήσετε για περισσότερα. 🍩Ιδανική για ένα ζεστό οικογενειακό δείπνο ή μια ειδική περίσταση, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

  • 8 ουγγιές ζυμαρικά πένες
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα σπανακιού
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση

Προετοιμασία

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. 🍕Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίστε τα στήθη κοτόπουλου με αλάτι και μαύρο πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε τα καρυκευμένα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ψηθούν. 🍛Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει.
  • Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ελευθερώσουν την υγρασία τους και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Ανακατεύουμε τα φύλλα σπανακιού και τα ντοματίνια, μαγειρεύοντας μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Ρίξτε την παχύρρευστη κρέμα και την τριμμένη παρμεζάνα. 🍹Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Κόψτε τα μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τα ξανά στο τηγάνι.
  • Ρίξτε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά πέννες και πασπαλίστε με αποξηραμένη ρίγανη. 🧀Ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν όλα με την κρεμώδη σάλτσα.
  • Πασπαλίστε με επιπλέον αλάτι και μαύρο πιπέρι εάν χρειάζεται.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για κρεμώδεις πέννες κοτόπουλου είναι περίπου 30 λεπτά. 🧂Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά, να σοτάρετε το κοτόπουλο και να προετοιμάσετε τη σάλτσα. 🍩Είναι μια σχετικά γρήγορη και απλή συνταγή που δεν απαιτεί εκτεταμένη προετοιμασία ή τεχνικές μαγειρέματος. 🍔Με λίγο multitasking και οργάνωση στην κουζίνα, μπορείτε να έχετε αυτό το νόστιμο πιάτο στο τραπέζι σε ελάχιστο χρόνο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Μία μερίδα κρεμώδης πέννες κοτόπουλου περιέχει εκτιμώμενα:

  • Θερμίδες: 600
  • Συνολικά λιπαρά: 32 g
  • Χοληστερόλη: 120 mg
  • Νάτριο: 450 mg
  • Υδατάνθρακες: 48 g
  • Ίνες: 3 g
  • Πρωτεΐνη: 30 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση της κρεμώδους πέννης κοτόπουλου, σκεφτείτε να γαρνίρετε κάθε πιάτο με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό. 🍵Σερβίρετε το πιάτο ζεστό και για μια πρόσθετη πινελιά, μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια πλευρά σκορδόψωμου ή μια τραγανή σαλάτα κήπου. 🥘Η κρεμώδης υφή και οι αλμυρές γεύσεις αυτής της συνταγής την καθιστούν ιδανικό κυρίως πιάτο για κάθε περίσταση, από ένα χαλαρό οικογενειακό δείπνο μέχρι μια εορταστική συγκέντρωση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα από τις κρεμώδεις πένες κοτόπουλου, φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. 🧀Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες. 🍤Όταν το ξαναζεστάνετε, προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου ή κρέμα για να διατηρήσετε την κρεμώδη υφή. 🥪Λάβετε υπόψη ότι τα πιάτα ζυμαρικών τείνουν να απορροφούν υγρασία με την πάροδο του χρόνου, επομένως μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τη σύσταση της σάλτσας κατά την αναθέρμανση.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Η συνταγή για κρεμώδεις πένες κοτόπουλου περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά:

  • Κοτόπουλο: Μια καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης, το κοτόπουλο παρέχει επίσης απαραίτητα αμινοξέα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.
  • Σπανάκι: Γεματισμένο με βιταμίνες A, C και K, καθώς και σίδηρο και φυλλικό οξύ, το σπανάκι προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. 🍾Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, προάγει την υγιή όραση και συμβάλλει στην υγεία των οστών.
  • Μανιτάρια: Αυτοί οι μύκητες είναι πλούσιοι σε βιταμίνες Β και D, καθώς και σε μέταλλα όπως κάλιο και σελήνιο. 🥬Προσφέρουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
  • Ντομάτες: Υψηλές σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, οι ντομάτες παρέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από την κυτταρική βλάβη και προάγουν την υγεία της καρδιάς.
  • Σκόρδο: Γνωστό για την ξεχωριστή του γεύση, το σκόρδο προσφέρει πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
  • Ζυμαρικά Πέννες: Φτιαγμένα από σκληρό σιτάρι, τα ζυμαρικά πέννες είναι πηγή υδατανθράκων, παρέχοντας ενέργεια στον οργανισμό. 🥂Η επιλογή πέννες ολικής αλέσεως αυξάνει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για κρεμώδεις πένες κοτόπουλου και αναζητάτε παρόμοια πιάτα για να διευρύνετε το γαστρονομικό σας ρεπερτόριο, ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Κοτόπουλο Alfredo: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο με κοτόπουλο, fettuccine και μια κρεμώδη σάλτσα Alfredo.
  • Ζυμαρικά κοτόπουλου με κρέμα με παρμεζάνα με σκόρδο: Ένα βολικό και γευστικό πιάτο που φτιάχνεται σε μία κατσαρόλα, που συνδυάζει κοτόπουλο, ζυμαρικά και κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας σκόρδου.
  • Creamy Lemon Chicken Piccata: Μια αφράτη περιποίηση σε ζυμαρικά κοτόπουλου, με κρεμώδη σάλτσα με λεμόνι και κάπαρη για πρόσθετο ζινγκ.
  • Ζυμαρικά κοτόπουλου Cajun: Πικάντικα και γευστικά, τα ζυμαρικά κοτόπουλου Cajun συνδυάζουν μαυρισμένο κοτόπουλο, πιπεριές, κρεμμύδια και μια κρεμώδη σάλτσα με μια νότα καρυκευμάτων Cajun.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Ως διάσημος σεφ, η έμπνευσή μου για αυτήν τη συνταγή με κρεμώδεις πένες κοτόπουλου προέρχεται από χρόνια γαστρονομικής εμπειρίας και το πάθος μου για τη δημιουργία νόστιμων και χορταστικών πιάτων. 🍍Αν και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πηγή ή σεφ που να μπορώ να πιστώσω τη συγκεκριμένη συνταγή, η εξερεύνηση της ιταλικής κουζίνας και η επιθυμία μου να συνδυάσω κρεμώδεις υφές με αλμυρές γεύσεις έχουν επηρεάσει την ανάπτυξη αυτού του απολαυστικού πιάτου.

Related Articles

13 Comments

  1. Αχ, Κρεμώδεις πένες κοτόπουλου! 🤤 Απλά λατρεύω τον συνγ ούλο! Η λεία και πλούσγ τόπουλος – αυτό είναι απλά παράδεισος στο πιάτο! Αυτό είναι, αυτό είναι όλο. Είναι τόσο εύκολο να ετοιμαστείτε και τόσο νόστιμο, πιστέψτε με, θα σας ευγνωμονώ! 😊🍝🍗

  2. Λοιπόν, σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τη συνταγή Κρεμώδεις πένες κοτοπούλου! Αυτή η συνταγή είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.Η γεύση αυτού του υπέροχου πιάτου, που σημαίνει ζυμαρικά με κρέμα κοτόπουλου, θα αφήσει σημάδι στον ουρανίσκο σας. Αυτή η γευστική γιορτή αποτελείται από τον υπέροχο συνδυασμό Λεπτά μακριά ζυμαρικά, κρέμα και κομμάτια κοτόπουλου, θα σας ταξιδέψουν στους ηλιόλουστους δρόμους της Ελλάδας. Επιπλέον, μόλις μάθετε μερικές συμβουλές και μυστικά, είναι μια λιχουδιά που μπορείτε να την ετοιμάσετε εύκολα ακόμα και στο σπίτι. Όταν συνοδεύσετε το γεύμα σας με λίγο φρέσκο ​​ψωμί και ένα ποτήρι ελληνικό κρασί, θα έχετε ένα πραγματικό γλέντι στο τραπέζι σας! Η συμβουλή μου σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν αυτή τη συνταγή είναι να επιλέξουν προσεκτικά τα υλικά και να προσθέσουν πολλά μπαχαρικά. Καλή όρεξη! 🍝🇬🇷✨

  3. Γεια γεια γεια! Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά μια γευστική βόμβα! Η σάλτσα κοτόπουλου περιχυμένη πάνω σε κρεμώδη ζυμαρικά πέννες αφήνει μια απίστευτη γεύση στον ουρανίσκο.Δοκίμασα αυτή τη συνταγή και μου άρεσε πάρα πολύ! Πρέπει να το δοκιμάσετε αμέσως, να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε.Αν ψάχνετε ένα γεύμα που να είναι και πρακτικό και νόστιμο, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 🍝🍗🤩

  4. Ρε παιδιά, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα όλων των εποχών, τις Κρεμώδεις πένες κοτόπουλου! Δοκίμασα αυτή τη συνταγή και μου άρεσε πολύ.Αυτή η σάλτσα με ζωμό κοτόπουλου και κρέμα προσθέτει μια απίστευτη γεύση στα ζυμαρικά.Το κρέας του κοτόπουλου είναι τόσο μαλακό που λιώνει ακόμα και με ένα κουτάλι. 😋💫 Επίσης, μπορείτε να κάνετε αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες σας προσθέτοντας διαφορετικά υλικά ενώ φτιάχνετε αυτό το πιάτο. Αλλά η πρότασή μου είναι να μείνετε στη συνταγή και να τη δοκιμάσετε, γιατί είναι πραγματικά τέλεια. Καλή όρεξη σε όσους θα το δοκιμάσουν! 🍝🇬🇷

  5. Γεια σου! Σήμερα θέλω να σας πω μια εξαιρετική συνταγή.Όπως ξέρετε η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις νόστιμες γεύσεις της και οι Κρεμώδεις πένες κοτόπουλου είναι ακριβώς μία από αυτές.Η γέμιση είναι κρεμώδης,η σάλτσα νόστιμη και όταν συνδυάζεται με κομμάτια κοτόπουλου , προσφέρει μια πραγματική πανδαισία γεύσης. Αν έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε! Αυτό το νόστιμο ελληνικό πιάτο θα σας ενθουσιάσει, να είστε σίγουροι. Αν δοκιμάσετε τη συνταγή και σχολιάστε, μην ξεχάσετε να τη μοιραστείτε μαζί μου! 🍝🇬🇷✨

  6. Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά μια γιορτή γεύσης! Ο υπέροχος συνδυασμός κρέμας και ζυμαρικών κοτόπουλου προσφέρει μια πανδαισία γεύσης που γοητεύει τον ουρανίσκο. Η υπέροχη αρμονία κοτόπουλου, κρέμας και ζυμαρικών σας επιτρέπει να γευτείτε κάθε μπουκιά. Όταν σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή φρέσκο ​​βασιλικό, μπορεί να σας δώσει μια πραγματική Εμπειρία ιταλικής κουζίνας. Το προτείνω σε όποιον θέλει να δοκιμάσει αυτό το πιάτο, είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψει και αυτός! 😋🍝 #chickenpasta #flavorfest #happinesstabu

  7. Αυτή είναι μια νόστιμη συνταγή! Όταν δοκίμασα αυτή τη συνταγή, μπορώ να πω ότι η γεύση είναι θρυλική.Το μείγμα κρέμας και κοτόπουλου σε αυτό χορεύει κυριολεκτικά στον ουρανίσκο.Το τριμμένο τυρί τσένταρ που του πασπαλίζω επίσης προσθέτει μια διαφορετική γεύση σε αυτή τη γευστική πανδαισία. Έχει γίνει μια συνταγή που προτιμώ συχνά στην κουζίνα μου. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το κάνετε! Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. 🍝🧀😋

  8. Ω Θεέ μου! Αυτή είναι μια καλή ιδέα. Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις που μπορεί κανείς να απολαύσει αυτήν την νόστιμη θέλει! Οπότε, τι περιμένεις; Σωστά! 🍝🍗🍅✨

  9. Ωχ, Κρεμώδεις πένες κοτόπουλου! 🤤 Ποτέ δεν ξέρεις τι απόλαυση δεν έχεις ζήσει μέχρι να δοκιμάσεις αυτό το νόστιμο πιάτο! Τρώγοντας αυτό το νόστιμο πιάτο, όπου κομμάτια κοτόπουλου χορεύουν πάνω σε ζυμαρικά επικαλυμμένα με κρεμώδη σάλτσα, είναι πραγματικά μια γιορτή. Όταν το μαλακό κοτόπουλο, η λεία σάλτσα κρέμας και τα ζυμαρικά al dente ενωθούν, δημιουργούν μια γλυκιά αρμονία. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο, το οποίο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις της ιταλικής κουζίνας! Καλή όρεξη! 😋🍝🇬🇷

  10. Σωστά! Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή για κρεμώδεις πένες κοτόπουλου! Με τον συνδυασμό των κρεμώδων πένες με τον υπέροχο κοτόπουλο, που θα ταξιδέψετε στην κουζίνα της ΕλλάδαςΗ λεία, κρεμώγετε τα πάντα! Λοιπόν, δεν πειράζει! Μην ξεχάσετε να σερβίρετε με μια φέτα λεμονιού πάνω από το πιάτο για μια εξαιρετική νότα!

    🍝🍗🍋😋🇬🇷

    Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή την καταπληκτική συνταγή και πείτε μου πόσο σας αρέσει! Μια διασκεδαστική γευστική εμπειρία θα σας περιμένει!

  11. Ben tam bir tavuk severim ve bu yemek tam da benim damak zevkime hitap ediyor! Kremsi sosuyla birlikte tavuk penne tam bir lezzet şöleniKremalı, yoğun ve lezzetli sos tavuğun üzerine döküldüğünde adeta bir dans başlıyor İçerisindeki çeşitli baharatlar ise yemeğin tadını tam anlamıyla çıkarmanızı sağlıyor. Ayrıca, penne makarnanın kalın ve iri yapısı bu yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Üstelik bu yemek kolayca hazırlanabiliyor, yani bir yandan mutfakta ustalık yaparken bir yandan da hoş sohbetler edebilirsiniz. Kesinlikle denemenizi öneririm! 😋🍗🍝

  12. Bu tarif gerçekten inanılmaz! Kremsi tavuklu makarnaları seviyorsanız, bu tarifi hemen denemelisinizTavuk parçaları, kremsi sos ve lezzetli makarna birleşimi mükemmel bir uyum yakalamış Tavuk suyunu emerek daha da lezzetli hale gelen makarnalar, kremalı sos ile tam bir uyum içinde. Üzerine eklenen taze otlar ve çeşitli baharatlar ise lezzeti tavan yapmış. Kesinlikle öneririm, bu tarifi deneyin ve unutulmaz bir deneyim yaşayın! 🍝🐔🤤

  13. Bu enfes yemek tarifini denediğimde damağımda adeta bir şölen yaşandı! Kremsi ve yumuşacık püre ile dolu, bu tavuk kaleminden krep çıtırlığı ise tam anlamıyla mükemmeldiÜstelik bu tarif, mutfakta ilk denemem olmasına rağmen kolayca yapılabilen bir lezzet bombası Tavuktan lezzet çıkarmak mı düşünüyorsunuz? Bu tarif tam size göre! Tüm tavuk sevenlere şiddetle tavsiye ediyorum. Yemek masanızda hem göze hem de mideye hitap edecek bir şölen yaşayabilirsiniz.
    🐔🍽️🤤

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button