Εύκολες συνταγές

Πικάντικη σαλάτα πάστας

Σαλάτα με πικάντικη πάστα

Σχετικά με τη συνταγή:

Αυτή η σαλάτα με πικάντικη πάστα είναι ένα νόστιμο και ζωντανό πιάτο που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά με μια γευστική πικάντικη πάστα. Είναι ιδανικό για όσους απολαμβάνουν τολμηρές, πικάντικες γεύσεις και θέλουν να προσθέσουν λίγο ενθουσιασμό στις σαλάτες τους. Ο συνδυασμός των τραγανών λαχανικών και της ζέστης από την πικάντικη πάστα δημιουργεί μια απολαυστική έκρηξη γεύσεων σε κάθε μπουκιά. Αυτή η σαλάτα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την μια υγιεινή και ικανοποιητική επιλογή για κάθε γεύμα.

Συστατικά:

<πίνακας>

Λαχανικά
Ποσότητα

ντοματίνια
1 φλιτζάνι

Αγγούρι
1 μεσαίου μεγέθους

Κόκκινη πιπεριά
1

Κόκκινο κρεμμύδι
1 μικρό

Φρέσκος κόλιανδρος
1/4 φλιτζάνι, ψιλοκομμένο

Φρέσκα φύλλα μέντας
1/4 φλιτζάνι, ψιλοκομμένο

Πράσινη πιπεριά τσίλι
1, ψιλοκομμένο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή:

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για Πικάντικη Σαλάτα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Μικρό σύρμα ή πιρούνι για την ανάμειξη του ντρέσινγκ με πικάντικη πάστα
– Πιάτο ή μπολ σερβιρίσματος

Προετοιμασία:

1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
2. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
3. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
4. Αφαιρέστε τους σπόρους και το κουκούτσι από την κόκκινη πιπεριά και, στη συνέχεια, κόψτε την σε μικρά κομμάτια.
5. Καθαρίζουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
6. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο ​​κόλιανδρο και τα φύλλα μέντας.
7. Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά τσίλι (προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με τα μπαχαρικά που προτιμάτε).
8. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα ντοματίνια, τις φέτες αγγουριού, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, τα φύλλα μέντας και την πράσινη πιπεριά τσίλι.

Χρόνος προετοιμασίας:

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για σαλάτα με πικάντικη πάστα είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το πλύσιμο και τον τεμαχισμό των λαχανικών, καθώς και την προετοιμασία του ντρέσινγκ με πικάντικη πάστα. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε:

Για να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα με πικάντικη πάστα, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:
1. Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά όπως αναφέρονται στις οδηγίες προετοιμασίας.
2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα υλικά για το dressing με πικάντικη πάστα μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε το dressing με πικάντικη πάστα πάνω από τα λαχανικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα λαχανικά.
4. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις προσθέτοντας περισσότερο αλάτι, πιπέρι ή χυμό λάιμ, αν θέλετε.
5. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
6. Μεταφέρετε τη σαλάτα με πικάντικη πάστα σε ένα πιάτο ή μπολ, γαρνίρετε με λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φύλλα μέντας, αν θέλετε.
7. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως και απολαύστε την έκρηξη των γεύσεων!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα:

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι) Πικάντικη Σαλάτα:
– Θερμίδες: 70
– Ολικά λιπαρά: 0,5 g
– Κορεσμένα λιπαρά: 0g
– Χοληστερόλη: 0mg
– Νάτριο: 140 mg
– Υδατάνθρακες: 16g
– Φυτικές ίνες: 4g
– Ζάχαρη: 8 γρ
– Πρωτεΐνη: 3g
– Βιταμίνη C: 120% DV
– Βιταμίνη Α: 25% DV

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

Αυτή η σαλάτα με πικάντικη πάστα μπορεί να σερβιριστεί ως δροσιστικό συνοδευτικό ή ως ελαφρύ κυρίως πιάτο. Συνδυάζεται καλά με ψητά κρέατα, θαλασσινά ή μπορείτε να τα απολαύσετε μόνο του. Για παρουσίαση, μπορείτε να τακτοποιήσετε τη σαλάτα με πολύχρωμο και ελκυστικό τρόπο, γαρνίροντάς την με επιπλέον βότανα και μερικές φέτες λάιμ. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμί πίτας ή τσιπς πίτας για πρόσθετη υφή και τραγανή γεύση. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτα με μια πλευρά από γιαούρτι ή σάλτσα τζατζίκι για να συμπληρώσετε τις πικάντικες γεύσεις και να δώσετε ένα δροσιστικό στοιχείο. Τα ζωηρά χρώματα και οι τολμηρές γεύσεις αυτής της σαλάτας την καθιστούν μια εντυπωσιακή προσθήκη σε κάθε τραπέζι.

Συνθήκες αποθήκευσης:

Για να αποθηκεύσετε τη σαλάτα με πικάντικη πάστα, μεταφέρετε όποια σαλάτα έχει απομείνει σε ένα αεροστεγές δοχείο και ψύξτε. Είναι καλύτερο να καταναλώσετε τη σαλάτα μέσα σε 2-3 ημέρες για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την τραγανή της. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι τα λαχανικά μπορεί να μαλακώσουν ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου. Πριν σερβίρετε τυχόν υπολείμματα στο ψυγείο, δώστε στη σαλάτα μια γρήγορη ανατίναξη για να ξαναμοιράσετε το dressing και να αναζωογονήσετε τις γεύσεις.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται:

Η σαλάτα με πικάντικη πάστα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και γεμάτη οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν ορισμένα βασικά οφέλη των συστατικών που χρησιμοποιούνται:

  1. Ντοματίνια: Αυτά τα μικρά πετράδια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και προάγουν το υγιές δέρμα.

  2. Αγγούρι: Τα αγγούρια είναι ενυδατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Περιέχουν βιταμίνες Κ και C, καθώς και ευεργετικές ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  3. Κόκκινη πιπεριά: Οι κόκκινες πιπεριές είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες και διάφορα αντιοξειδωτικά.

  4. Κόκκινο κρεμμύδι: Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι γνωστά για την ξεχωριστή τους γεύση και προσφέρουν επίσης οφέλη για την υγεία. Περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

  5. Φρέσκος κόλιανδρος: Το κόλιανδρο είναι ένα βότανο που προσθέτει μια έκρηξη γεύσης στη σαλάτα. Περιέχει βιταμίνες Α και Κ, καθώς και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη συνολική ευεξία.

  6. Φρέσκα φύλλα μέντας: Τα φύλλα μέντας προσθέτουν μια αναζωογονητική πινελιά στη σαλάτα και μπορεί να βοηθήσουν την πέψη. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά και μενθόλη, η οποία μπορεί να έχει καταπραϋντική δράση.

  7. Πράσινη πιπεριά τσίλι: Οι πιπεριές τσίλι περιέχουν καψαϊκίνη, μια ένωση γνωστή για τα πιθανά οφέλη της για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοτήτων ανακούφισης από τον πόνο και ενίσχυσης του μεταβολισμού.

Παρόμοιες συνταγές:

Αν σας άρεσε η Πικάντικη Σαλάτα με Πάστα, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Πικάντικη ταϊλανδέζικη σαλάτα με ντρέσινγκ με φιστίκια: Αυτή η σαλάτα περιέχει ένα μείγμα από τραγανά λαχανικά, βότανα και ένα νόστιμο ντρέσινγκ με φιστίκια για μια εμπειρία γεύσης εμπνευσμένη από την Ταϊλάνδη.
– Mexican Street Corn Salad: Αυτή η σαλάτα συνδυάζει ψητό καλαμπόκι, κρεμώδες τυρί cotija, χυμό λάιμ και μπαχαρικά για μια πεντανόστιμη και αλμυρή σαλάτα εμπνευσμένη από τις γεύσεις του μεξικανικού street food.
– Κορεάτικη πικάντικη σαλάτα αγγουριού (Oi Muchim): Μια δροσερή και πικάντικη κορεάτικη σαλάτα φτιαγμένη με φέτες αγγουριού, σκόρδο, σησαμέλαιο και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
– Μεσογειακή σαλάτα με κινόα: Μια πολύχρωμη και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει κινόα, ντοματίνια, αγγούρια, τυρί φέτα, ελιές και dressing με λεμόνι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή:

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από διάφορες κουζίνες και γεύσεις σε όλο τον κόσμο. Μερικοί αξιόλογοι μάγειρες που έχουν επηρεάσει αυτόν τον τύπο ζωηρών και τολμηρών σαλατών είναι ο Yotam Ottolenghi, ένας διάσημος Ισραηλινο-Βρετανός σεφ γνωστός για τα εφευρετικά πιάτα του με βάση τα λαχανικά και ο Jamie Oliver, ένας Βρετανός σεφ που συχνά ενσωματώνει τολμηρές γεύσεις και φρέσκα υλικά στις συνταγές του. . Η προσέγγισή τους στον συνδυασμό γεύσεων και στη δημιουργία συναρπαστικών σαλατών αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτήν τη Σαλάτα με Πικάντικη Πάστα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button