Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μαλακό κέικ σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε την παρακμιακή απόλαυση του μαλακού κέικ σοκολάτας, μια παραδεισένια απόλαυση που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της σοκολάτας με μια υγρή και τρυφερή υφή, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που είναι απλά ακαταμάχητο. Είτε γιορτάζετε μια ειδική περίσταση είτε απλώς απολαμβάνετε μια γλυκιά απόλαυση για τον εαυτό σας, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

200 g
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 g
Κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

150 g
Ανάλατο βούτυρο

200 g
Ζάχαρη κρυσταλλική

2
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

200 ml
Βουτυρόγαλα

100 g
Μαύρη σοκολάτα

100 ml
Βαριά κρέμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό μαλακό κέικ σοκολάτας, θα ετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Κόσκινο
  • Σπάτουλα
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Διπλός λέβητας ή μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
  • Σπάτουλα όφσετ
  • Πιάτο σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (350°F) και λαδώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ. Στρώνουμε το κάτω μέρος με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, κρεμάστε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  4. Χτυπάμε τα αυγά, μια κάθε φορά, ακολουθούμενα από το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξτε με το βουτυρόγαλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Μοιράζουμε το κουρκούτι ισόποσα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ και λειαίνουμε τις κορυφές με μια σπάτουλα.
  7. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  8. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του μαλακού κέικ σοκολάτας διαρκεί περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος. Ο συνολικός χρόνος, συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος και της ψυχής, είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε τη συνταγή. Αυτό θα κάνει σωστή ανάμειξη και πιο ελαφριά υφή στο τελικό κέικ.
  • Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών βοηθά στην αφαίρεση τυχόν σβώλων και αερισμού τους, με αποτέλεσμα μια πιο λεία ζύμη και ένα πιο απαλό κέικ.
  • Όταν προσθέτετε τα ξηρά υλικά και το βουτυρόγαλα στο μείγμα βουτύρου, κάντε τα σταδιακά και ανακατέψτε μόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να γίνει σε ένα πιο πυκνό κέικ.
  • Προσέξτε να μην ψήσετε υπερβολικά τα κέικ γιατί μπορείτε να στεγνώσετε. Μια ευκαιρία για ετοιμότητα βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο – αν βγει καθαρή ή με λίγα ψίχουλα, είναι έτοιμα να αφαιρέσετε από το φούρνο.
  • Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε για να μην λιώσει ή να γλιστρήσει το πάγωμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα Chocolate Soft Cake:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
Λίπος (g)
Υδατάνθρακες (g)
Πρωτεΐνη (g)

400
20
50
5

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτό το υπέροχο μαλακό κέικ σοκολάτας, μπορείτε να αναδείξετε την παρουσίασή του με ένα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή λίγο λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια δίπλα σε κάθε φέτα για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης. Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα να προσθέσουν χρώμα και μια θέση αναζωογονητική αντί στο πλούτο του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση του μαλακού κέικ σοκολάτας, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Αν θέλετε να καταψύξετε το, τυλίξτε το σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και το αρχείο σε μια σακούλα ή δοχείο που ασφαλίζει στην κατάψυξη. Μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ το μαλακό κέικ σοκολάτας είναι αναμφίβολα μια απόλαυση που πρέπει να απολαμβάνετε με μέτρο, μερικά από τα συστατικά του προσφέρουν πιθανώς για την υγεία. Η μαύρη σοκολάτα, που χρησιμοποιείται στο παγωμένο ganache, περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Το κακάο σε σκόνη, ένα άλλο συστατικό σοκολάτας, είναι πλούσιο σε φλαβανόλες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της ροής του αίματος και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, η βουτυρόγαλα παρέχει ασβέστιο, η βιταμίνη Β12 και τα προβιοτικά που υποστηρίζουν την υγεία των οστών και τις ενέργειές τους.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης της σοκολάτας και αναζητάτε άλλες απολαυστικές επιλογές γλυκού, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Triple Chocolate Brownies: Πλούσια και γεμάτα μπράουνι φτιαγμένα με τρεις τύπους σοκολάτας για μια έντονη σοκολατένια εμπειρία.
  • Σοκολατένιο κέικ λάβας: Ένα παρακμιακό επιδόρπιο με λιωμένο κέντρο σοκολάτας, ιδανικό για να τη ζεστή καλαισθησία.
  • Μους σοκολάτας: Ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο φτιαγμένο με σαντιγί και λιωμένη σοκολάτα για βελούδινη λεία υφή.
  • Τρούφες σοκολάτας: σοκολατένιες λιχουδιές τυλιγμένες σε σκόνη κακάο ή ξηρούς καρπούς, προσφέροντας μια πολυτελή εμπειρία που λιώνει στο στόμα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για μαλακό κέικ σοκολάτας αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής, όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel, οι οποίοι φημίζονται για την δεξιοτεχνία τους στα επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα. Οι δημιουργίες τους έχουν επηρεάσει αμέτρητους αρτοποιούς και λάτρεις των κεικ σε όλο τον κόσμο. Ο συνδυασμός πλούσιων γεύσεων, υγρής υφής και κομψής παρουσίασης αντανακλά την τέχνη και την τεχνογνωσία αυτών των γαστρονομικών οραματιστών. Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι εμπνευσμένο από τη δημιουργικότητα και το πάθος των μεγαλύτερων σοκολατοποιών του κλάδου, φέρνοντας μια γεύση από τη λαμπρότητά τους στη δική σας κουζίνα. Απολαύστε τη θεϊκή απόλαυση του μαλακού κέικ σοκολάτας και απολαύστε τη μαγεία αυτής της εξαιρετικής χειροτεχνίας των σοκολατοποιών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button